fbpx

Ohjelma 2023

Tervetuloa fiilistelemään vuoden 2023 Raakaruokintaseminaarin kuvia. Alla myös seminaarin puhujat ja luentojen aiheet. Vuoden 2024 Raakaruokintaseminaarin puhujat ja ohjelma tarkentuvat myöhemmin. Pysyhän kuulolla!

6.5.2023 Noora Holk

Helena Telkänranta

Koiran tunteet, käyttäytyminen ja stressin hallinta

Tule mukaan inspiroivaan ja käytännönläheiseen luentoon, joka auttaa sinua ymmärtämään koiran käyttäytymistä ja tunne-elämään. Saat arvokasta tietoa siitä, kuinka voit auttaa koiraa olemaan onnellinen ja terve niin ruumiiltaan kuin aivoiltaan.

 • Koiran tunteet: millaisia tunteita koira pystyy kokemaan ja millaisia ei?
 • Koiran käyttäytyminen ja stressin hallinta: miten motivoinnin ja palautumisen oikea käyttö auttaa edistämään koiran hyvinvointia?
 • Tutkimustietoa ruokinnan, ravitsemuksen ja ruoansulatuskanavan toiminnan vaikutuksista koirien käyttäytymiseen ja hyvinvointiin

Seminaarin aikana voit ostaa Helena Telkänrannan kirjoittamia kirjoja.
”Millaista on olla koira?” 20 €
”Millaista on olla kissa?” 20 €
”Millaista on olla lemmikki?” 20 €

Haluttaessa saat kirjaan kirjailijan signeerauksen!
Maksetaan suoraan Helenalle joko käteisellä taikka puhelimella verkkopankin kautta paikan päällä maksaen.

Malin Ekblom

Ravintoaineiden puutoksia vai kaikki tarvittava luonnollisessa muodossa?

Tiedätkö mitä ruokaa paras ystäväsi, koirasi, oikeasti tarvitsee? Raakaruoka voi olla vastaus koiran ravitsemuksen pulmiin ja auttaa välttämään ravintoaineiden puutteita. Tällä luennolla pureudutaan koiran ruoansulatusjärjestelmään, ravintoaineiden imeytymiseen sekä ravintosuosituksiin, jotta voit valita juuri koirallesi sopivan ravitsemusvaihtoehdon.

 • Oletko koskaan miettinyt miten koiran elimistö on sopeutunut raakaruokaan. Miten koiran ruoansulatusjärjestelmä toimii ja miksi raakaruoka voi olla paras vaihtoehto.
 • Raakaruoka sisältää luonnollisia ravintoaineita, jotka ovat helpommin imeytyviä kuin pitkälle prosessoitu ruoka. Monissa prosessoiduissa ruuissa käytetään keinotekoisia lisäaineita, mikä voi haitata ravintoaineiden imeytymistä. 
 • Ravintosuositukset perustuvat yleensä prosessoidun ruoan ravintoarvoihin, mikä ei välttämättä ole suoraan soveltuva raakaruokitun koiran ravitsemuksen suunnitteluun.

Seminaarin aikana voit ostaa Malin Ekblomin kirjoittamia kirjoja:
”Hyvinvoiva koira luonnollisella ruokinnalla” 25 €
”Haukun Herkut” 20 €
”Banbrytare” 15€

Haluttaessa saat kirjaan kirjailijan signeerauksen!
Maksetaan paikan päällä maksupäätteellä tai omalla puhelimella Malin Ekblomin verkkokaupan kautta.

Johanna Anturaniemi

Kuinka raakaruokinnalla voi parantaa koiran terveyttä

Koiran terveys on meille kaikille tärkeä asia, ja tämä luento tarjoaa kiinnostavaa tietoa siitä, kuinka raakaruokinta voi auttaa parantamaan sairaan koiran terveyttä. 

 • Tutkimus ja tiede: Miten vahvistaa, että raakaruoka on parempi valinta? Käymme läpi tutkimuksia, joissa on tutkittu raakaruokinnan vaikutuksia koiran terveyteen ja selvitämme, miten tieteellinen tutkimus voi auttaa meitä ymmärtämään raakaruokinnan merkitystä.
 • Ruokavalio ja sairaudet: iho-ongelmat, suolisto-ongelmat, allergiat. Käymme läpi sairauksia, joiden hoidossa ruokavaliolla on tärkeä rooli.
 • Tapausselostuksia

Tomas Eklund

Maatilalta ruokakuppiin: Raakaruoan raaka-aineet ja tuotantoprosessit

Raakaruoan tuottaminen ja laadun merkitys. Mitä meidän tulisi tietää raaka-aineista ja niiden käsittelystä. Minkälainen prosessi ruoan valmistaminen on käytännössä?

 • Miten raakaruoan raaka-aineet valitaan ja miten niitä käsitellään, jotta niiden laatu olisi mahdollisimman korkea.
 • Erilaiset raaka-aineiden tyypit, onko lihalaaduissa eroja
 • Puretaan vääristyneitä uskomuksia lemmikkiruokien valmistamisesta ja selkeytetään, mistä raaka-aineet tulevat.

Noora Holk

Miksi koiran kivun hoito on tärkeää sen hyvinvoinnille ja elimistön toiminnalle?

Opi tunnistamaan koiran kivun merkit ja ymmärtämään sen vaikutus sen hyvinvointiin ja ruoansulatusjärjestelmään. Saat myös vinkkejä kivun hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn, jotta voit tukea koirasi terveyttä ja hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla. Opit, kuinka voit tukea koirasi hyvinvointia ja ehkäistä kipuja ennen kuin ne alkavat.

 • Tunne koiran kivun merkit: Fyysiset merkit ja käyttäytymisen muutokset, joita tulisi tarkkailla ja tunnistaa varhaisessa vaiheessa.
 • Kivun hoitaminen: Tutustu koiran kokonaisvaltaiseen kivunhoitoon. Opettele, kuinka voit tarjota oikeanlaista hoitoa koirallesi.
 • Ennaltaehkäisy on avainasemassa: Koiran säännölliset eläinlääkärikäynnit, terveelliset elämäntavat ja oikeanlainen ravitsemus auttavat ehkäisemään kivun syntymistä.
Scroll to Top