fbpx

Mikä raakaruokintaseminaari?

Raakaruokintaseminaari on vuosittain keväisin järjestettävä tapahtuma, joka tarjoaa kattavan näkymän koiran ja kissan lajityypilliseen raakaruokintaan sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ravinnon kautta. Seminaari sisältää asiantuntijaluentoja, jotka tarjoavat reilun kattauksen tietoa raakaruokinnan hyödyistä ja haasteista, ruokavalion suunnittelusta, valmistuksesta ja säilytyksestä sekä ravintolisistä ja terveydestä yleisesti.

Seminaari on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita koiran ja kissan terveydestä ja hyvinvoinnista sekä haluavat syventää osaamistaan raakaruokinnasta. Asiantuntijapuhujat ovat kokeneita ammattilaisia, jotka jakavat tietoaan ja käytännön vinkkejään seminaarivieraille. Seminaarin tavoitteena on lisätä ymmärrystä raakaruokinnan merkityksestä lemmikkien terveydelle ja hyvinvoinnille, sekä tarjota osallistujille konkreettisia työkaluja oman lemmikin ruokavalion suunnitteluun ja toteutukseen.

Raakaruokintaseminaari on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia uutta raakaruokinnasta ja tavata samanhenkisiä ihmisiä, jotka jakavat saman kiinnostuksen lemmikkien terveydestä ja hyvinvoinnista.

Järjestäjät

Luonnollinen Ruokinta Oy

Malin Ekblom,
Koiran ravintoterapeutti®

Minä olen Malin Ekblom, Koiran ravintoterapeutti® ja Luonnollinen ruokinta Oy sekä Luonnollinenruokinta.fi-sivuston perustaja. Olen ammatiltani laborantti ja olen työskennellyt yli 15 vuotta elintarviketeollisuuden parissa. Oman koirani vakava sairaus ja lajityypillisen raakaruokinnan tuoma hepotus koiran oireisiin herätti mielenkiinnon ravinnon ja hyvinvoinnin yhtydestä.

Innostuin opiskelemaan ravitsemustiedettä ja valmistuin diplomiravintoneuvojaksi 2008. Jatkuva polte syventää tietämystäni ei ole laantunut ja opiskelen jatkuvasti lisää niin ravitsemuksesta kuin hyvinvointiin liittyviä asioita.

Missioni on auttaa koiria parhaaseen hyvinvointiin terveellisen ruokavalion avulla ja koiranomistajia löytämään mielenrauhan ruokinta-asioissa. Ylläpidän luonnollinenruokinta.fi-sivustoa joka tarjoaa tietoa ja kursseja ruokinnasta koiranomistajille.

Olen perustanut Natural Pets Academyn, joka vuodesta 2021 lähtien toteuttaa Raakaruokintaohjaaja®- sekä Koiran ravintoterapeutti® -koulutuksia, jotka on suunnattu alan ammattilaisiksi tähtäville ja soveltuvat myös kasvattajille, eläinruokakaupan myyjille, kauppialle, trimmaajille ja kouluttajille sekä eläinlääkäreille täydennyskoulutukseksi.

https://www.luonnollinenruokinta.fi/

Carino Nutrition Oy / Janica Bergström

Janica Bergström,
Koiran ravintoterapeutti®

Olen koirien ja kissojen ravintoterapeutti ja olen suorittanut ravitsemustieteen opintoja yliopistolla humaanipuolella. Olen urani aikana toiminut kymmenisen vuotta kansainvälisissä lääketutkimustiimeissä, jossa tieto taito ravinnon ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta on vahvistunut. Ruoalla on siis iso vaikutus sairauksien ennaltaehkäisyyn ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Toimin yhteistyössä mm. Helsingin yliopiston eläinlääkäreiden sekä omaa praktiikkaa pitävien eläinlääkäreiden kanssa. Olen suorittanut myös eläinten raakaruokintaopintoja ulkomailla, mm Canine and Feline Nutritionist -tutkinnon vuonna 2019.

Kasvatan staffordshire bull terriereitä Carinostaff kennelnimen alla.

Perustin yrityksen Carino Nutrition Oy, koska eläinkunnan puolella on kasvava tarve ravitsemusneuvonnasta, joka pohjautuu tieteelliseen tutkimustietoon. Yksilöllistä ruokavalion suunnittelua eläimille on jäänyt aivan liian pienelle huomiolle, jonka takia moni koira ja kissa kärsii ravintoaineiden puutostiloista sekä erilaisien sairauksien tämän takia. Sairaudet ovat lisääntyvässä määrin, ja uskallan väittää, että suurin syy on vääränlainen ravinto mitä eläimille annetaan. Yksi tärkeimmästä osa-alueesta sairauksien ennaltaehkäisyssä on eläimen ravitsemus mutta suurena vaikuttajana on toki myös ympäristö, lääkkeet sekä eläimen perimä.

Rakkaudesta ravintoon, joka myös Carino Nutrition tarkoittaa, on minulle sydämeni asia. Oikealla ravinnolla voidaan vaikutta niin terveyteen kuin sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Palvelen asiakkaitani suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Pidän myös luentoja ravitsemukseen liittyen.

Carino Nutrition

Scroll to Top